Μενού
Το καλάθι σου

Ιστολόγιο

30 Apr Μέλι ελάτης βανίλια
0 34
Μελισσάκια σε ελατοδάσος στον Πάρνωνα...
15 Jan Κρυστάλλωση, μια φυσική ιδιότητα του μελιού
admin 0 709
Η κρυστάλλωση ή αλλιώς ζαχάρωμα του μελιού όπως λανθασμένα αναφέρεται, είναι ένα φυσικό φαινόμενο και δεν υποδηλώνει νοθεία με ζάχαρη η άλλη γλυκαντική ουσία. Η κρυστάλλωση του μελιού δεν είναι αλλοίω..
12 Dec Βιολογικό μέλι ελάτης
admin 0 598
Ένα σπάνιο μέλι παράγεται στα ελατοδάση της Πελοποννήσου λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής. Ειδικότερα αυτό που παράγεται στο Μαίναλο στην περιοχή της Βυτίνας, είναι χαρακτηρισμ..
11 Dec Χριστούγεννα μέσα στο μέλι!
0 5856
Τα Χριστούγεννα έχουν γεύση από μέλι. Τα μελομακάρονα, οι δίπλες, οι μπακλαβάδες και όλα τα υπόλοιπα σιροπιαστά θέλουν το μέλι τους. Εκτός από την θέση που έχει στο τραπέζι μας, το μέλι παίζει πρωταγω..
01 Dec Το ΜΕΛΙσμα στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού
0 824
Σας περιμένω στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Φεστιβάλ Μελιού 2023, στις 1,2,3 Δεκεμβρίου, στο περίπτερο 75.2 να γνωριστούμε και να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά βιολογικά δασόμελα, το Έλατο, την Βελανιδ..
28 Nov Σε τί διαφέρει το βιολογικό από το συμβατικό μέλι;
0 452
Κάποιοι πιστεύουν ότι όλα τα μέλια είναι βιολογικά. Αυτό είναι λάθος. Για να παραχθεί ένα βιολογικό μέλι και να μπορέσει να πιστοποιηθεί από κάποιον φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, τηρούνται ..
26 Mar Σε τί διαφέρουν η μέλισσα και η σφήκα;
0 1814
Η σφήκα είναι σαρκοφάγο έντομο και κυρίως πτωματοφάγο. Επιτελεί πολύ σημαντικό έργο κατά την αποσύνθεση όλων των νεκρών ζώων που παρατηρούμε στη φύση. Οι σφήκες φτιάχνουν τις φωλιές τους παντού και εί..
Εμφάνιση 1 έως 7 από 7 (1 Σελ.)